MOLITVENI OPHOD SA SLIKOM MAJKE BOŽJE OD KAMENITIH VRATA PO ZAGREBAČKOJ NADBISKUPIJI

od Kristina na 03.03.2011

Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije objavio je najavu molitvenog ophoda sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata po Zagrebačkoj nadbiskupiji koju prenosimo u cijelosti. U našem Resničkom dekanatu slika će biti u razdoblju od 08.04. do 05.05., a o točnom datumu kada će biti u našoj župi izvjestit ćemo naknadno.

Najava: Molitveni ophod sa slikom Majke Božje od Kamenitih vrata po Zagrebačkoj nadbiskupiji

 U sklopu pripreme za proslavu Nacionalnog dana hrvatskih katoličkih obitelji i pohod Svetoga Oca Benedikta XVI. Hrvatskoj, 4. i 5. lipnja 2011. godine, s prvim ožujkom dekanati i župe Zagrebačke nadbiskupije dobit će repliku slike Majke Božje od Kamenitih vrata. Oko slike okupljat će se vjernici na molitvu, a prema mogućnostima organizirat će se i zajednički dekanatski susreti i molitve.

Izrađeno je ukupno sedam replika slike. Raspored ophoda sa slikom po župama unutar dekanata napravit će dekani, a samo molitveno slavlje po župama organizirat će župnici sa svojim župljanima.  Od 11. do 25. travnja slika neće obilaziti župe zbog neposredne pripreme za Cvjetnicu, Veliki tjedan i Uskrs. S Uskrsnim ponedjeljkom ophod se nastavlja prema rasporedu.

Molitveni pohod po župama završit će 28. svibnja, kada započinje ovogodišnja proslava blagdana Majke Božje od Kamenitih vrata, a koja će se odvijati do 3. lipnja sa svečanim Misama pred njezinim likom u zagrebačkoj prvostolnici, što će ujedno biti i neposredna duhovna priprema i uvod u središnje događaje: bdijenje mladih sa Svetim Ocem uvečer 4. lipnja i zajedničku Euharistiju na hipodromu, 5. lipnja.

Prvu Misu u subotu 28. svibnja, predvodit će nadbiskup zagrebački kardinal Josip Bozanić. U subotu 4. lipnja slika će biti svečano prenesena na Trg bana Josipa Jelačića u sklopu bdijenja Svetog Oca s mladima, a nakon toga u procesiji vraćena na svoje mjesto na Kamenitim vratima.

Zvonko Franc,voditelj Tiskovnog ureda i glasnogovornik

Prethodni članak:

Slijedeći članak: