PROSLAVA SVETE POTVRDE I PRVE PRIČESTI

od Kristina na 08.05.2011

Dana 7. i  8. svibnja, u našoj župi podijeljen je sakrament svete Potvrde, te je proslavljena Prva sveta pričest. 

Naši mladi župljani, njih dvadeset i troje, primili su u subotu, 7. svibnja sakrament svete Potvrde. Taj za njih vrlo važan dan u životu, uz našeg župnika Josipa Horvata i župnog vikara Darka Bručića Pavuka su svojom prisutnošću uveličali kanonik zagrebačke nadbiskupije mons. Lovro Cindori, koji je kao delegat zagrebačkog nadbiskupa bio djelitelj sv. Potvrde, te  župnik župe Uznesenja Blažene Djevice Marije Resnik, vlč. Marijan Piskač.

U svojoj propovijedi, koja je posebno bila upućena novim krizmanicima  koji ovim sakramentom obnavljaju krsna obećanja i  posvjedočuju svoju vjeru, mons. Cindori istaknuo je važnost vjere u hrvatskom narodu kroz povijest  kao  i povezanost pokojnog  pape Ivana Pavla II. s hrvatskim narodom  i posebno s mladima.

Prisjetio se i pokojnog kardinala Franje Kuharića čije je djelovanje također bilo prožeto posebnim odnosom prema mladima kojima se često i obraćao u svojim mislima i porukama.

Podsjetio je krizmanike na važnost sakramenta koji primaju te tako postaju zreli i odgovorni članovi crkve. Primajući sakrament Duha Svetoga ispunjeni su snagom i slobodom da bi, kao punoljetni i odrasli kršćani, mogli živjeti po vjeri i za nju svjedočiti.

Dan kasije, u nedjelju, 8.  svibnja održana je svečanost Prve pričesti.  Dvadesetčetvero  prvopričesnika pristupilo je  prvi put  euharistijskom stolu, te blagovalo  u pričesti Tijelo Kristovo.

Paleći svijeću na plamenu Uskrsne svijeće, obnovili su svoja krsna obećanja da će biti Kristovi učenici i slijediti njegov put. Za vrijeme misnoga slavlja prvopričesnici  su sudjelovali u pjevanju, prinosu darova, kao i u recitacijama. Župni vikar  je u svojoj propovijedi izražavajući radost činjenicom da nam se naši najmlađi župljani pridružuju za euharistijskim stolom izrazio i nadu da će  i dalje živjeti vođeni Kristom i njegovom ljubavlju.   

Fotografije s navedenih događaja možete pogledati u galeriji.

Prethodni članak:

Slijedeći članak: