SPOMENDAN BL. ALOJZIJA STEPINCA U SOPU

od Kristina na 10.02.2014

DSC07774U našoj filijalnoj kapeli bl. Alojzija Stepinca u Sopu, svečano je obilježen spomendan zaštitnika kapele – bl. Alojzija Stepinca.

Svečano misno slavlje predvodio je vlč. Igor Grahovac, svećenik križevačke eparhije.

U svojoj propovijedi govorio je o savjesti definirajući savjest kao vlastitu sreću, odnosno zadovoljstvo pred Bogom i ljudima. Izvrstan primjer te definicije je upravo kardinal Stepinac koji se bez kalkulacija držao vlastitih stavova, i po cijenu progona i  kasnije mučeničke smrti,  ali, kao što je i sam izjavio na suđenju u montiranom sudskom procesu, savjest mu je ostala čista.

Proslavi svetkovine prisustvovali su župljani okolnih župa a uveličao ga je filijalni mješoviti zbor.

DSC07810

Na kraju misnog slavlja župnih Josip Horvat  zahvalio je predsjedatelju misnog slavlja kao nazočnim župljanima i hodočasnicima, te ih pozvao da u svoje svakodnevne molitve uključe i nakanu da bl.  Alojzije Stepinac  bude sto skorije proglašen svetim.

Izgradnja kapele bl. Alojzija Stepinca započela je 1994. godine,  a blagoslovio ju je 25. srpnja 1999. kardinal Franjo Kuharić koji je i predložio da bude posvećena bl. Alojziju Stepincu.

DSC07828

 

Ostatak fotografija možete pogledati u GALERIJI .

USKORO PROGLAŠENJE KARDINALA STEPINCA SVETIM!

U večer spomendana bl. Alojzija Stepinca objavljena je i vijest o skoroj kanonizaciji kardinala Stepinca, a objavio ju je na svečanoj proslavi Stepinčeva u crkvi sv. Jeronima u Rimu prefekt Kongregacije za kauze svetih kardinal Angelo Amato, rekavši kako su nalazi liječničke komisije potvrdili čudesno ozdravljenje po blaženikovom zagovoru, o čemu je obavijestio papu Franju. Očekuje se da će papa Franjo uskoro objaviti i točan datum kanonizacije.

Bitno.net

Prethodni članak:

Slijedeći članak: