Dječji zbor

Dječji zbor u župi sv. Ivana Krstitelja u Ivanjoj Reki osnovan je u listopadu 2005.g. Na poticaj tadašnjeg župnika Stjepana Jakopovića župljanka Renata Buljan okupila je zbor djece u dobi od 8 do 10 godina. U početku zbor je brojio tridesetak članova.Na harmoniju su tijekom sljedeće tri godine svirali Ivan Jelica, Nikola Janković, te Anita Jelica, a gitaru je svirao Matej Buljan. Tijekom tog razdoblja zbor je pjevao na misama svake prve nedjelje u mjesecu, a sudjelovao je i u igrokazima povodom blagdana sv. Nikole, te proslavama Prve svete pričesti.
Renata Buljan vodila je zbor do prosinca 2008.g kada ga preuzima Ivana Martinović Klarić.
Od rujna 2009. g dječji zbor počeo je redovito pjevati na nedjeljnim misama u 8 sati. Uz igrokaz za blagdan sv. Nikole i proslavu Prve svete pričesti u svibnju 2010.g. zbor je po prvi puta obilježio i Majčin dan prigodnim programom.

Dječji zbor od listopada 2010.g. djeluje pod imenom Glasnici župe Sv. Ivana Krstitelja – Ivanja Reka, i okuplja djecu u dobi od 5 do 14 godina.

U rujnu 2012. voditeljicom zbora postala je Dorotea Boch, koja je završila osnovnu glazbenu školu smjer – klarinet, te srednju glazbenu – teoretski smjer. Članica je akademskog zbora Ivan Goran Kovačić.
Orguljašica zbora je Marija Škoro koja se zboru priključila 2010. Završila je osnovnu glazbenu školu smjer – klavir, a prije priključenja našem zboru 10 godina bila je orguljašica u župi sv. Petra apostola u Zagrebu.

Zbor od 2010. pjeva na misama u 11 sati, a od 2011. sudjeluje na susretima dječjih crkvenih zborova Zlatna harfa, te Zlatna lira.

Probe dječjeg zbora održavaju se subotom u 11 sati, a svu djecu zainteresiranu da sudjeluju u zboru s radošću očekujemo da nam se pridruže.