Hitna obavijest hodočasnicima pješacima u Mariju Bistricu o održavanju “INA Delta Rallyja” na dijelu hodočasničkog puta

Auto klub „INA Delta“ Zagreb organizira u petak i subotu 11. i 12. rujna 2015. godine „INA Delta Rally“, čija trasa dijelom prolazi prometnicama: Bliznec-Sljeme-Šestine, Kašina-Laz Stubički-Laz Bistrički i Pila-Sljeme-Šestine te će navedene prometnice biti zatvorene za sav javni promet. S obzirom na to da će u subotu 12. rujna velik broj hodočasnika pješaka u sklopu 284. hodočašća vjernika grada Zagreba Majci Božjoj Bistričkoj prolaziti dijelom trase na kojoj se održava reli, ovim putem obavještavamo sve hodočasnike pješake o vremenu kada će se nesmetano moći prolaziti tim prometnicama: Cesta Kašina – Laz Bistrički – Laz Stubički:

Prolazak pješaka hodočasnika od Kašine prema Lazu (nakon čega skreću na „hodočasnički put“) je omogućen do 10:12, te od 12:00 do 14:46 sati i poslije 16:30 sati.

Organizatori „INA Delta Rallyja“ također ističu da ovu satnicu treba donekle primiti okvirno, posebno otvaranje prometa zbog mogućih promjena uvjetovanim eventualnim nezgodama na stazi, a postoji mogućnost (koja ovisi o broju natjecateljskih vozila) da se vrijeme otvaranja staze još skrati.

Hodočasnike koji će na hodočašće krenuti vozilima ili autobusima obavještavamo da zbog potpune zabrane prometa za sva vozila i pješake na državnoj cesti D29 od Kašine preko Laza Bistričkog do Laza Stubičkog u vremenu od 10:00 do 17:30 sati, koriste alternativni prometni pravac na kojem neće biti ograničenja u prometu: –  Zagreb – Sesvete – Belovar – Moravče – Laz Bistrički – Marija Bistrica.

Molimo sve hodočasnike koji će se kretati gore navedenim prometnicama (Cesta Kašina – Laz Bistrički – Laz Stubički) na izuzetan oprez i razumijevanje te da poštuju upute policijskih službenika, redarske službe organizatora, postavljenu prometnu signalizaciju, zapreke, ograde i trake upozorenja.