LITURGIJSKA

U današnjem neizvjesnom i brzom ritmu života čovjek očekuje od svoje vjere da mu bude snaga, sigurnost, odmor i podrška.  Upravo u tom procesu traženja liturgija ili bogoslužje, posebice euharistija pruža vjerniku sve što mu je potrebno. Euharistija je „izvor i vrhunac života Crkve“, gdje sam Bog djeluje u korist čovjeku. Bog dolazi u čovjekovu stvarnost, njegovu blizinu. Tu kršćanska zajednica posebice u Dan Gospodnji, slavi, doživljava Isusov spomen i provodi ga u svoj život.

 Da bi vjernik na dostojan način slavio taj susret s Bogom kroz liturgiju i da bi osjetio njeno djelovanje u svom životu, preobrazbu svog kršćanskog života i buđenje nade za sigurniju budućnost, liturgijska zajednica upravo želi tu potpomoći. Želi da osjetimo pravu radost susreta i da osjetimo snagu koju možemo tu dobiti za našu svakodnevnicu.

Liturgijska zajednica je živa zajednica koja nema zadaću davati neke „recepte“ za liturgijska slavlja već u prvom redu nastojati da njezini članovi dublje shvaćaju i doživljavaju susret s Bogom i svojim iskustvom djeluju u cijeloj zajednici.

Kroz liturgijsku zajednicu se stvara prilika za sve članove naše župne zajednice, neovisno o ulozi koju imaju (čitači, pjevači, ministranti, puk božji), neovisno o starosnoj dobi (djeca, mladi, odrasli), da otkriju izvor radosti života u svojoj vjeri. Zajednica je otvorena za sve i cilj je kroz bogatstvo naših iskustava djelovati u zajednici.

U našoj župnoj zajednici se svake druge srijede u 18:30 okuplja liturgijska zajednica koju vodi Dinko Puljiz i rado vas očekujemo.